vineri, 16 aprilie 2010

Tarta cu spanac
















Am vrut sa fac o tarta cu spanac şi am tot căutat reţete pe internet dar nici una nu mi-a plăcut îndeajuns cât să o fac. În peregrinările de pe internet am văzut că spanacul se dinstuie cu ceapă sau usturoi, lucru care nu mi-a plăcut. Astfel am încropit următoarele ingrediente cu un rezultat excelent care m-a surprins în mod plăcut. Cantităţile sunt indicative având în vedere că am pus ingredientele după ochi:).
Deci:
500 g spanac opărât scurs şi tocat
200 g brânză dulce de vacă
150 g caşcaval ras
100 g smântână
2 ouă
2 linguri făină
sare
piper
100 g apă de la spanac sau lapte (cum am pus eu deoarece am aruncat apa în care a fiert spanacul din neatenţie)

Aluatul pentru tartă este cel mai simplu, adică 200g făină, 100 g unt, sare, piper se frământă cât mai repede după care se lasă la frigider cel puţin o oră,
Într-o formă de tartă se pune aluatul întins după care se pune umplutura. Tarta se coace până este gata. Multe explicaţii, nu?

















4 comentarii:

  1. une superbe tarte elle doit être délicieuse bravo
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  2. triasca fierul din spanac si popey ca-l sustinea campania :)super fain arata :)

    buna dimineata, raspandacul sef am venit sa raportez :)
    o poveste cu o sfoara ce sa da in tara , o poveste cu si depre cadouri culinare. povestea si intreaga polologie...pe blogul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Fimere: Mersi beaucoup pour votre mots. Cette tarte a ete fait pour 4 francais :).
    Une semain excellente.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Boscodina: Mersi mult, am sa preiau mesajul de la tine si il public.
    O saptamana frumoasa si cat mai insorita

    RăspundețiȘtergere