vineri, 30 aprilie 2010

Cheese Cake


Sau prajitura cu branza, dar ramane totusi cheese cake, ca sa se stie ca este de peste hotare. Ingredientele in schimb sunt de provenienta 100% autohtona, inafara de biscuiti:P.

Aveam branza si smantana cumparate din piata, adik smantana din aceia tare cu grasime probabil 100%:)). Si atunci: hai sa facem cheese cake. Am tot cautat retete pe net, in special pe good food magazine si am descoperit ca sunt 2 tipuri de cheese cake: una cruda si alta in care se adauga oua si se coace. Se pot face deasemenea multe combinatii, cu fructe, cu ciocolata neagra si alba, in functie de preferintele fiecaruia. Varianta aleasa de mine a fost cea cruda deoarece voiam ceva rapid si parca varianta coapta aducea cu pasca si nu a trecut mult timp de la Paste. Prajitura a iesit foarte buna, poate un pic cam grea, avand in vedere ingredientele naturale care nu au trecut prin procesul de productie, adica adaugare fermenti lactici si degresare:)). Dar smantana era asa de buna....

Cum am spus, reteta este preluata de pe site-ul bbcgoodfood si se numeste Easy Strawberry cheesecake in 4 easy steps

How it's made:
250 g biscuiti se sfarama (eu am i-am pus in folie de copt si i-am zdrobit cu sucitorul) si se amesteca cu 100 g unt topit. Amestecul rezultat se pune pe fundul unei tavi si intinde folosind degetele (am folosit o tava rotunda de tort cu pereti detasabili si care am tapetat-o in prealabil cu hartie de copt). Tava de pune la frigider ca sa se intarasca amestecul (am pus-o la congelator).

Se amesteca 600 g de branza de vaca cu 280 g smantana si 100 de g zahar. Acestea sunt ingredientele din reteta originala. Eu am pus mult mai putina smantana (cam 100 g) si mai mult zahar (150 g) si deasemenea zahar vanilat din belsug. Acest amestec se adauga peste compozitia de biscuiti si se pune in frigider pentru cateva ore sau peste noapte. (sau daca va grabiti o puteti pune direct in congelator pentru o ora).


Un comentariu: