duminică, 11 octombrie 2009

Another Birthday Cake


sau Tort griliaş

Este un tort surprinzător de uşor :)

How it s made:

Blatul: 10 albuşe de bat spumă şi când sunt albuşele tari se adaugă treptat 10 linguri de zahăr (eu folosesc zahăr Mărgăritar extrafin, se topeşte mult mai uşor). Când albuşele sunt bătute bine cu zahăr, se adaugă 10 gălbenuşe. În continuare, se încorporează folosind telul 5 linguri de nucă măcinată şi 6 linguri de făină. Se pune compoziţia într-o formă de tort şi se coace.

Griliaşul: 200 g zahăr se topesc într-o cratiţă (este bine să fie o cratiţă cu fundul mai gros ca să se evite arderea zahărului). Când zahărul s-a topit complet se adaugă 350 g de nuci tăiate bucăţi şi se amestecă. Griliaşul de pune într-o farfurie unsă cu unt şi se încearcă ruperea lui în bucăţele mai mici. Griliaşul răcit se macină sau se sparge cu sucitorul. Eu mi-am încercat norocul şi l-am băgat în robotul de bucătărie şi l-am tocat :D.

Crema: 5 ouă întregi se fierb în bain-marin aproximativ 30 de minute cu 250 de zahăr şi o bucată de păstaie de vanilie. Când crema s-a răcit se amestecă cu 400 g unt (adică se bate untul singur după care se adaugă treptat câte puţină cremă până se termină crema de ou). În cremă de vanilie se încoporează 3/4 din griliaşul măcinat.

Asamblarea tortului:

Blatul se taie în 3, se însiropează după preferinţe (am făcut un sirop simplu din apă, zahăr şi baton de vanilie) şi se adaugă crema. Cu restul de griliaş se decorează tortul.
PozeNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu