sâmbătă, 26 decembrie 2009

The Christmas Cake sau Buche de Noel

CRACIUN FERICIT LA TOATA LUMEA SI MULTE BUCURII!!!!


.

.
.





















Acesta este tortul clasic pe care il facem de Craciun de cativa ani. Faimoasa Buche de Noel sau Buturuga de Craciun.

How it's made
Reteta de tort este cea clasica, deci asemanarile cu faimoasa buturuga de Craciun rezumandu-se doar la aspect:).
Blatul: un piscot simplu format din 6 oua, 6 linguri de zahar, 4 linguri de faina si o lingura de cacao (pentru blaturile care se ruleaza se adauga mai putina faina, in general). Dupa ce se coace, blatul se scoate pe un prosop si se ruleaza cat este fierbinte.
Crema: 3 oua, 10 linguri de zahar sau aprox 225 g de zahar, o lingura cacao. Crema se fierbe in bain-marin pana se ingroasa. Cand s-a racit se amesteca cu 300 g unt. Legat de crema pentru a nu se taia:
- toate ingredientele sa fie la aceeasi temperatura
- untul se bate singur apoi se adauga crema cate putin pana se incorporeaza toata.
Suplimentar, in crema am adaugat si coaja rasa de portocale. Tortul de cioco simplu poate fi un pic fad, din aceasta cauza la acesta am folosit portocale. La fel de bine se puteau pune visine in crema si se putea insiropa cu suc de visine.
Siropul: sucul de la 2 portocale, putina apa (se fie in total aprox 500g de sirop) si zahar dupa gust (recunosc siropul l-am facut "dupa ureche")
Asamblarea: Blatul se scoate cu grija din prosop, se insiropeaza bine de tot, se adauga 1/2 din crema dupa care se ruleaza. Cu restul de crema se imbraca tortul. Dupa ce a stat tortul un pic in frigider, am decorat cu zahar pudra, ciocolata rasa, alune si am aplicat si niste figurine din turta dulce "home made".



























2 comentarii:

  1. Arata tare apetisant ,face o mmaaaaare pofta si-ti gaseste ocupatie pentru zilele urmatoare, ca-i musai sa-l faci :)

    Sarbatori fericite si un An Nou In liniste si pace, cu muulta sanatate si vise devenite realitatea, cat mai multe cratite pe foc si cat mai multe minunatii de retete postate !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult de tot pentru aprecieri:). Inseamna mult pentru mine mai ales ca sunt la inceput in ceea ce priveste bloging-ul:).
    Si eu iti doresc un an nou plin de bucurii si impliniri alaturi de cei dragi.

    RăspundețiȘtergere