luni, 7 septembrie 2009

Aluat de tartă

Această reţetă este preluată din minunata revistă Vin et cuisine francaise, sau Cuisine et Vins de France, ediţia din Aprilie-martie 2009 (http://www.cuisineetvinsdefrance.com/). Această revistă se găsea la noi acum câţiva ani, după care un timp nu s-a mai găsit, iar acum din fericire apare din nou. Revista are reţete minunate, poveşti despre vinuri şi descrieri ale frumoaselor regiuni din Franţa. Am învăţat multe lucruri din această revistă, în special cum se face aluat aluatul de tartă (dulce sau sărat).

Aluat de tartă (denumirea originală La pate brisee)

200 g făină se mixează cu un praf de sare şi 100 g unt rece tăiat bucăţele (se pune în vasul de la robotul de bucătărie). Când ingredientele s-au amestecat bine se adaugă 6 cl de apă rece şi se amestecă până se formează o bilă de aluat. Aluatul se pune într-o pungă- folie transparentă la frigider pentru o oră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu