duminică, 13 septembrie 2009

Tort de 14 Septembrie

















De fapt tortul este de ciocolată cu nucă, dar având în vedere că este pentru ziua fratelui meu, care este pe 14 septembrie.....
Reţeta de tort este primită de la o prietenă care ştie să gătească ffff bine şi îi mulţumesc frumos pentru ea.

Ingredients

Blatul :250 g nuci, 250 g zahăr tos, 150 ml apă, 50 g cacao, 8 ouă, 25 ml rom, 1 plic zahar vanilat.
Crema:180g zahăr tos, 50 ml apă, 50 g cacao, 200g unt, 1 plic zahăr vanilat, 3 gălbenuşuri.
Pentru ornat: 600 g frişcă bătută.


How it's made

Blatul: Se pune la fiert apa cu zahărul. Când dă în clocot se toarnă nuca şi se mai fierbe 1 minut, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Apoi se pun galbenuşurile unul câte unul şi se amesteca. Se adaugă cacaua, romul, zahărul vanilat şi apoi albuşele bătute spumă. Se toarnă într-o tavă de copt tapetată cu hârtie.
Crema: Se fierbe zahărul cu apa şi cacao, se amesteca mereu pana se îngroase. In momentul în care se ia de pe foc, se adaugă 20 g unt şi se lasă să se racească (când se va răci crema are consistenţa glazurii, deci este destul de tare). Restul de unt se freacă, se adauga cele 3 gălbenuse şi zahărul vanilat şi se amesteca. Se toarnă peste compozitia cu unt crema de cacao, puţin câte puţin şi se amestecă.
Se imbracă blatul în această cremă fără a se însiropa sau a se tăia se lasă 30 de minute la rece apoi se ornează cu frişca bătută.

P.S.: A ieşit destul de multă cremă deci teoretic ar fi ajuns şi pentru un strat în interiorul blatului. However blatul este foarte moale şi se rupe uşor deci nu merge tăiat în două. Aşa că dacă doriţi să îl umpleţi cu cremă la mijloc trebuie coapte 2 foi separate.


















































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu