duminică, 16 august 2009

Papanasi fierti














Sincera sa fiu pana cum cativa ani nici nu stiam ca exista papanasi prajiti, asa ca cei fierti au fost cei pe care i-am mancat in general. Mie personal imi plac mai mult. Asa ca am cautat retete de papanasi fierti si am gasit-o pe urmatoarea de la Deliciibyfflorance. Multumesc frumos pentru reteta!

Eu am facut reteta in portie dubla astfel:


540 g branza de vaca proaspata

2 oua, de casa
60 g gris
60 g faina
2 linguri zahar pudra vanilat (zahar pudra tinut intr-o cutie in care mai arunc si un baton de vanilie).

Am amestecat ingredientele si cu o lingurita am pus gramajoare de aluat intr-o farfurie plina de faina. Am modelat papanasii in forma rotunda si i-am pus la fiert intr-un vas mare cu apa si sare. Papanasii au fiert 10 min si apoi i-am mai lasat 10 min in apa ca sa se mai umfle. I-am scos intr-un vas si peste ei am turnat pesmet prajit.
I-am servit cu gem de afine, merge si gem de capsune sau visine/ cirese.
Si acum pozele:
























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu