duminică, 28 februarie 2010

Clafoutis cu visine
















Am vrut sa fac azi o tartă cu vișine, dar având în vedere lungul drum pe care îl presupunea aluatul, întinderea lui, etc. am search-uit pe web și am găsit o minunata rețetă de Clafoutis aux cerises pe site-ul Linternaute (http://www.linternaute.com/femmes/cuisine/recette/288039/5070611835/clafoutis-aux-cerises.shtml).

Ingrediente:
500 g vișine fără sâmburi,
4 ouă
125 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
100 g făină
un praf de copt
250 ml lapte

How It s made
Ouăle se amestecă cu zahărul simplu și cu cel vanilat și se bat câteva minute până compoziția își dublează/ triplează volumul. Se adaugă apoi făină, praful de copt și laptele. Se unge cu unt o tavă/ formă de tartă, se împrăștie vișinele în tavă, iar peste ele se pune cu grijă compoziția (eu am folosit un polonic). Prăjitura se coace în cuptorul încălzit aproximativ 45 de minute. Neapărat de făcut testul cu scobitoarea deoarece la mijloc prăjitura se coace cam greu și riscați să nu fie gata.
Este o prăjitură foarte ușor de făcut, aspectoasă și având în vedere ingredientele nici prea periculoasă pentru siluetă.




















































































































4 comentarii:

  1. Interesant blogul tau! O sa mai trec pe aici, sa mai vad ce ai pregatit bun. O reteta de clafoutis iti sugerez si eu, iar de gasit o poti gasi sub eticheta Dulciuri. O primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata tare bine prajiturica ta! felicitari si mult spor la bucatarit :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Boscodina: Multumesc mult pentru urari, esti foarte draguta:). Imi place foarte mult si blogul tau, mult spor si tie la bucatarie si peste tot:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Elena Toma: Multumesc pentru aprecieri, am sa dau si eu o fuga pe blogul tau, pentru inspiratie :).

    RăspundețiȘtergere