vineri, 1 ianuarie 2010

Pirog sau placinta cu carne
















Pirog este un fel de placinta umpluta cu tot felul de amestecuri. Pirogul umplut cu amestec de carne macinata se mananca impreuna cu supe clare (supa de pui in care fara taitai sau galuste).
Cum se face:
Aluatul:
400 g faina
200 g smantana,
100 g unt,
2 oua
sare, piper
Umplutura:
1/2 kg carne macinata se caleste impreuna cu o ceapa taiata marunt. Cand carnea este facuta, se adauga sare, piper, 2 oua crude, 2 oua fierte si taiate marunt si mult patrunjel.

Jumatate de cantitatea de aluat se intinde, se pune foaia in forma de tarta, peste ea se adauga umplutura iar apoi a doua foaie de aluat. Pirog-ul se unge cu un galbenus ca sa ii dea culoare:). Se coace si se serveste alaturi de supe clare.

































5 comentarii:

  1. La multi ani!
    Acum te-am descoperit si sunt incantata de reteta de placinta, imi place f mult si aluatul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos pentru urari si draga Ellis ma bucur mult ca ti-a placut reteta de placinta:).
    Un an nou fericit si voua plin de impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata tare bine si se vede de la km distanta ca ai pus muuult suflet in ea. arata deosebit manacrea facuta din suflet cu suflet! felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Boscodina: Multumesc din suflet pentru cuvinte:). Adevarul e ca momentan gatesc din placere si pasiune:D.

    RăspundețiȘtergere