sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Paste cu sunca
















Sau o variatiune a pastelor carbonara. Am mancat si in oras paste carbonara dar sincera sa fiu mie mi se par un pic prea grele si probabil pline de calorii.
Deci cum fac eu aceste paste:
In general cand facem paste folosim o tigaie maaare (32 cm diametru) de la Tefal si Jamie Oliver. Tigaia este destul de utila si in plus se poate servi direct din ea. Asta in cazul in care nu aveti musafiri:P.
Cam 200-300 g sunculita, costita afumata se taie in bucati mici si se prajeste in 2 linguri ulei masline. Cand sunculita prinde culoare se scurge uleiul, se adauga 200-300 g smantana slaba, sare si piper si se mai lasa pe foc aproximativ 5 min. In sos se mai adauga si o legatura de patrunjel taiata marunt si o lingura ulei de masline. Patrunjelul chiar este un ingredient care da un gust minunat mancarii si se potriveste foarte bine la acest sos. Pastele (cam 400 g) se scot din apa in care au fiert si se pun direct in tigaie si se amesteca. Peste paste se mai rade parmezan proaspat. Se lasa mancarea vreo 5 min inainte de a servi, pentru ca pastele sa se amestece bine cu sosul.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu