sâmbătă, 26 septembrie 2009

Gogoşi

















Am făcut gogoşi :). Pentru prima dată. Şi au ieşit destul de bune.
Aluatul pentru gogoşi e de fapt un aluat pentru pâine, dar îmbunătăţit. Cu toate că în multe reţete am văzut că se pune şi unt, nu am pus deoarece şi aşa au gogoşii destulă grăsime.

Ingrediente:
1 kg făină
4 gălbenuşuri
4 lg zahăr
2 pliculeţe drojdie uscată (adică drojdie pentru 1 kg de făină)
zahăr vanilat
600 g lapte călduţ

Se face un aluat din ingredientele de mai sus, care se lasă la crescut vreo 30 de min, sau până îşi dublează volumul. Pe planşetă se întinde o foaie cam de 1 cm grosime, care se taie cu un pahar cu margini ascuţite. (eu am pus pe plaşetă un pic de făină ca să nu se lipească). Formele astfel tăiate se lasă să crească cam 10-15 minute. După ce au crescut se pun la fiert într-o cratiţă cu ulei. După ce se rumenesc pe o parte se întorc pe cealaltă. Se scot şi se pudrează cu zahăr.




















Poză făcută de maestrul fotograf :)

















2 comentarii: