miercuri, 23 septembrie 2009

Saleuri cu vin


















Această reţetă este luată de la Laura. Au ieşit nişte saleuri f bune, după spusele altora :). Mersi frumos.

Ingrediente

200g de unt
100 smintina
sare, piper
300g faina
2 linguri de vin alb
+ 2 gălbenuşuri amestecate cu un pic de lapte pentru uns saleurile

Se face un aluat din ingredientele de mai sus, care se pune la rece pentru aproximativ o oră.
Aluatul se întinde într-o foaie mai groasă (5 mm, dacă aluatul este prea subţire saleurile se ard şi nu cresc prea mult), se taie, se ung cu gălbenuş şi se presară sare (eu folosesc sare grujoasă) sau chimen, susan, arahide tăiate, etc. Se coc la foc potrivit.


































Un comentariu:

  1. Foarte, foarte frumoase ti-au iesit!!! ...cred si eu ca ai avut succes cu ele :P
    Sa va fi fost de bine!!! Pupici pentru ca le-ai incercat!

    RăspundețiȘtergere