Am vrut sa fac o tarta cu spanac şi am tot căutat reţete pe internet dar nici una nu mi-a plăcut îndeajuns cât să o fac. În peregrinările de pe internet am văzut că spanacul se dinstuie cu ceapă sau usturoi, lucru care nu mi-a plăcut. Astfel am încropit următoarele ingrediente cu un rezultat excelent care m-a surprins în mod plăcut. Cantităţile sunt indicative având în vedere că am pus ingredientele după ochi:).
Deci:
500 g spanac opărât scurs şi tocat
200 g brânză dulce de vacă
150 g caşcaval ras
100 g smântână
2 ouă
2 linguri făină
sare
piper
100 g apă de la spanac sau lapte (cum am pus eu deoarece am aruncat apa în care a fiert spanacul din neatenţie)
Aluatul pentru tartă este cel mai simplu, adică 200g făină, 100 g unt, sare, piper se frământă cât mai repede după care se lasă la frigider cel puţin o oră,
Într-o formă de tartă se pune aluatul întins după care se pune umplutura. Tarta se coace până este gata. Multe explicaţii, nu?
une superbe tarte elle doit être délicieuse bravo
RăspundețiȘtergerebonne soirée
triasca fierul din spanac si popey ca-l sustinea campania :)super fain arata :)
RăspundețiȘtergerebuna dimineata, raspandacul sef am venit sa raportez :)
o poveste cu o sfoara ce sa da in tara , o poveste cu si depre cadouri culinare. povestea si intreaga polologie...pe blogul meu :)
@Fimere: Mersi beaucoup pour votre mots. Cette tarte a ete fait pour 4 francais :).
RăspundețiȘtergereUne semain excellente.
@Boscodina: Mersi mult, am sa preiau mesajul de la tine si il public.
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa si cat mai insorita