vineri, 30 aprilie 2010

Cheese Cake














Sau prajitura cu branza, dar ramane totusi cheese cake, ca sa se stie ca este de peste hotare. Ingredientele in schimb sunt de provenienta 100% autohtona, inafara de biscuiti:P.

Aveam branza si smantana cumparate din piata, adik smantana din aceia tare cu grasime probabil 100%:)). Si atunci: hai sa facem cheese cake. Am tot cautat retete pe net, in special pe good food magazine si am descoperit ca sunt 2 tipuri de cheese cake: una cruda si alta in care se adauga oua si se coace. Se pot face deasemenea multe combinatii, cu fructe, cu ciocolata neagra si alba, in functie de preferintele fiecaruia. Varianta aleasa de mine a fost cea cruda deoarece voiam ceva rapid si parca varianta coapta aducea cu pasca si nu a trecut mult timp de la Paste. Prajitura a iesit foarte buna, poate un pic cam grea, avand in vedere ingredientele naturale care nu au trecut prin procesul de productie, adica adaugare fermenti lactici si degresare:)). Dar smantana era asa de buna....

Cum am spus, reteta este preluata de pe site-ul bbcgoodfood si se numeste Easy Strawberry cheesecake in 4 easy steps

How it's made:
250 g biscuiti se sfarama (eu am i-am pus in folie de copt si i-am zdrobit cu sucitorul) si se amesteca cu 100 g unt topit. Amestecul rezultat se pune pe fundul unei tavi si intinde folosind degetele (am folosit o tava rotunda de tort cu pereti detasabili si care am tapetat-o in prealabil cu hartie de copt). Tava de pune la frigider ca sa se intarasca amestecul (am pus-o la congelator).

Se amesteca 600 g de branza de vaca cu 280 g smantana si 100 de g zahar. Acestea sunt ingredientele din reteta originala. Eu am pus mult mai putina smantana (cam 100 g) si mai mult zahar (150 g) si deasemenea zahar vanilat din belsug. Acest amestec se adauga peste compozitia de biscuiti si se pune in frigider pentru cateva ore sau peste noapte. (sau daca va grabiti o puteti pune direct in congelator pentru o ora).


















vineri, 16 aprilie 2010

Tarta cu spanac
















Am vrut sa fac o tarta cu spanac şi am tot căutat reţete pe internet dar nici una nu mi-a plăcut îndeajuns cât să o fac. În peregrinările de pe internet am văzut că spanacul se dinstuie cu ceapă sau usturoi, lucru care nu mi-a plăcut. Astfel am încropit următoarele ingrediente cu un rezultat excelent care m-a surprins în mod plăcut. Cantităţile sunt indicative având în vedere că am pus ingredientele după ochi:).
Deci:
500 g spanac opărât scurs şi tocat
200 g brânză dulce de vacă
150 g caşcaval ras
100 g smântână
2 ouă
2 linguri făină
sare
piper
100 g apă de la spanac sau lapte (cum am pus eu deoarece am aruncat apa în care a fiert spanacul din neatenţie)

Aluatul pentru tartă este cel mai simplu, adică 200g făină, 100 g unt, sare, piper se frământă cât mai repede după care se lasă la frigider cel puţin o oră,
Într-o formă de tartă se pune aluatul întins după care se pune umplutura. Tarta se coace până este gata. Multe explicaţii, nu?

















luni, 5 aprilie 2010

Hristos a Inviat!
















Hristos a Inviat!
Sarbatori fericite si pline de bucurii la toata lumea
Anul acesta am incercat sa fim "bio", adica sa vopsim ouale folosind ingrediente naturale. Dupa un search pe google, am aflat (nu ca nu stiam deja;)) ca cel mai des utilizate sunt cojile de ceapa. Zis si facut: am umplut o cratita cu vreo 5-6 cepe rosii, inclusiv coji, am pus vreo 15 oua, un pic de sare, fara otet ca am inteles ca intra intr-o reactie chimica cu ceapa si strica culoarea. Ok, am tot asteptat si dupa vreo 15 - 20 minute de fiert, ouale inca nu se colorasera. Au prins o culoare galbuie, dar inca departe de culorile puternice pe care le vazusem in poze. In final, mi-a placut ce a iesit, dar nu imi dau seama unde am gresit.....poate ca ceapa fusese cumparata din Ungaria land :)).

Oua vopsite natural





























Oua vopsite cu Dr. Oetker