luni, 23 noiembrie 2009

Pasta de branză

Ceva simplu care să înlocuiască untul sau cremele de brânză care se găsesc în comerţ.
















Pastă de brânză simplă

un pachet branză grasă de vacă Milli (sau 250 g)

3 linguri smântână

sare

piper

Ingredientele se amestecă cu mixerul. Eu folosesc blenderul acela micuţ cu cuţit, deoarece face pasta de brânză să fie foarte cremoasă.

















Pastă de brânză cu cârnaţi

Aceleaşi ingrediente ca mai sus cu menţiunea că mai adaug câteva felii de cârnaţ sau salam picant curăţate de coajă şi tăiate în bucăţele. In general, folosesc cârnaţ paprika de la Pick (mezeluri făcute la Szeged, dar se găsesc şi în Kaufland).



duminică, 1 noiembrie 2009

Muffins de cacao
















sau Cup cakes au chocolat

Una dintre revistele mele preferate este Cuisine et Vins de France. Şi când se poate mai încerc câte o reţetă de la ei. Această reţetă este din numărul din noiembrie 2009.

Ingrediente:
1 iaurt natural
3 ouă
170 g făină
un praf copt
150 g zahăr
150 g unt moale
3 linguriţe de cacao

Se amestecă cu mixerul untul, zahărul, ouăle şi iaurtul după care se adaugă în compoziţie făina, praful de copt şi cacao. Aluatul se pune în forme de muffins şi se coace.

Cei din CVF au făcut şi o cremă Chantilly din 100 g ciocolată neagră şi 250 g smântănă cu care au decorat cup cakes-urile.
















Tartă provensală
















Această reţetă este preluată din numărul din noiembrie 2009 din Secretele Bucătăriei şi adaptată puţin (mai mult de fapt).
Pentru ingrediente este nevoie de o porţie de aluat nisipos (200 g făină, 100 g unt, puţină apă) şi următoarele:
3 vinete curăţate şi tăiate în cubuleţe se pun într-o tigaie şi se călesc împreună cu 2 ardei roşii tăiaţi cubuleţe. După aproximativ 10 minute se adaugă 2 roşii tăiate cuburi, se condimentează (sare, piper şi eu am folosit o linguriţă de ierburi de Provence) şi se lasă la răcit. Se bat 3 ouă cu 300 g smântână şi se amestecă cu vinetele. Aluatul de întinde într-o formă de tartă se toarnă amestecul şi se coace.

The pictures: